Biojätepusseja, pussitelineitä ja lajitteluohjeita jaetaan parasta aikaa niille taajamien taloyhtiöille, joita biojätteen keräysvelvoite koskee. Jokaiselle asunnolle on tarkoitettu teline, nippu biojätepusseja (nipussa 80 pussia) ja lajitteluohje.

Pian lajitellaan biojätettä!

Botniarosk Oy:n pitkäaikaisen toimitusjohtajan siirtyessä eläkkeelle on hallitus valinnut uudeksi toimitusjohtajaksi biokemisti Rasmus Hautalan. Hänellä on vankka kokemus kiertotaloustehtävistä, ja viimeisimpänä hän on toiminut elinkeinoelämän kiertotalouteen siirtymisen projektin parissa. Hautala aloittaa yhtiössä syksyn aikana.

Kompostointi-ilmoitus tehdään Suupohjan jätelautakunnalle.

Tällä hetkellä kompostoinnista ilmoitetaan vain, jos:

  • haet pidennystä poltettavan jätteen tyhjennysväliin
  • kyseessä on taajaman taloyhtiö (vähintään 5 asuntoa), jossa kompostoidaan biojätteen erilliskeräämisen sijasta

Uuden jäteasetuksen edellyttämiä kompostointi-ilmoituksia otetaan vastaan 1.1.2023 lähtien. Ilmoituksen teosta tiedotetaan tarkemmin loppuvuodesta, kun jätehuoltomääräykset on uudistettu.

Puutarhajätteet ja risut kannattaa tuoda Kaskisten hyötykäyttöasemalle ajoissa, sillä muutostyöt sulkevat niiden vastaanoton väliaikaisesti tänä kesänä noin kolmeksi viikoksi. Muutoin hyötykäyttöasemalla vastaanotetaan kaikkea mitä normaalistikin, ja käytettävissä ovat niin ikään Botniaroskin palvelut lähikuntien hyötykäyttöasemilla sekä jätekeskuksessa Teuvalla. Alustava aikataulu muutostöille on 20.7.–10.8. välisenä aikana.

Yksi isompia tulevia muutoksia on ajorampin rakentaminen. Muutostöiden jälkeen autolla pääsee ajamaan konttien rinnalle siten, että tavarat voi pudottaa esim. peräkärryltä konttiin. Rappusia pitkin ei enää tarvitse kantaa vessanpönttöjä hyötykäyttöön. Muutostyön yhteydessä vaihtuu myös ajojärjestely, hyötykäyttöasemalle tulee yksisuuntainen liikenne ja erilliset portit sisäänkäynnille ja ulos. Risu- ja puutarhajätteen vastaanottokapasiteettia tullaan lisäämään, ja alueen valaistus vaihdetaan vähemmän energiaa kuluttavaksi led-valaistukseksi.

Muutostöiden aikana alueella on poikkeavia ajo- ja vastaanottojärjestelyjä. Asiakkaat ovat tervetulleita asioimaan hyötykäyttöasemalla muutostöiden aikanakin, ja asemanhoitajat neuvovat jätteille oikean paikan.

Oikeat:

Isojoki
Pe 20.5. klo 14─18

Jurva
Ti 17.5. klo 12─18 

Karijoki
To 19.5. klo 14─18 

Kaskinen
Ke 18.5. klo 14─19         

Kauhajoki     
Ma 16.5. klo 13─19
La 21.5. klo 9─14 

Kristiinankaupunki  
La 14.5. klo 9─14 

Närpiö
Ti 17.5. klo 13─19 

Teuva    
La 14.5. klo 9─14