Botniaroskin hyötykäyttöasemilla järjestettiin loppukesästä vuoden koronatauon jälkeen tempauspäivät. Päivien aikana vastaanotettiin maksutta hyväntekeväisyyslahjoja, poistotekstiiliä sekä lumpputekstiiliä. Tempauspäiviä on varmastikin tauon jälkeen kaivattu, sillä päivien aikaan kävi asemilla yli 1900 asiakasta, kun tyypillisesti syksyn tempauksissa on asioinut noin 1500 asiakasta.

Myös vastaanotetut tavara määrät kasvoivat. Hyväntekeväisyyslahjoja, eli UFF:n toimesta eteenpäin toimitettavaa hyvää tavaraa vastaanotettiin lähes 7 900 kiloa. Uutena jakeena vastaanotettiin poistotekstiiliä eli vaatetta, josta otetaan kuidut talteen uuden tekstiilin raaka-aineeksi. Vaikka rikkinäinen paita olisi käyttökelvoton, poistotekstiilinä sen materiaali jatkaa matkaa uuden kankaan valmistukseen. Poistotekstiiliä vastaanotettiin kaikkiaan 4 300 kiloa. Lumpputekstiiliin eli energiahyödyntämiseen ohjattavaa jaetta vastaanotettiin 37 500 kiloa.

Poistotekstiili toimitetaan Paimioon uuteen poistotekstiilien käsittelylaitokseen. Ennen kuitujen talteenottoa tullaan Botniaroskin toimittama vaate-erä käymään tarkkaan läpi, sillä kun kyseessä on melko uudenlaista materiaalin kierrätystä, ovat poistotekstiilille asetetut laatuvaatimukset tarkkoja. Poistotekstiili on tärkeä tapa lisätä jätteen materiaalihyödyntämistä, mutta se ei tietenkään ole paras tapa käsitellä hyväkuntoisia vaatteita. Edelleenkin on tärkeää, että hyväkuntoiset, tarpeettomat tavarat, tekstiilit ja kengät ohjattaisiin uudelleenkäyttöön joko tuttaville, kirpparille tai lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.