Botniarosk

Ajankohtaista

  • Ajankohtaista

12.10.2017 13:42:52

YHTEISKUNNALLINEN YRITYS

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Oy Botniarosk Ab:lle Yhteiskunnallinen yritys -merkin

Oy Botniarosk Ab:lle on myönnetty Yhteiskunnallinen yritys -merkin käyttöoikeus osoituksena tehokkaasta ja laadukkaasta jätehuollosta. Oy Botniarosk Ab toimii kahdeksan kunnan alueella Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla, ja sen tavoitteena on saada suurin osa jätteistä hyötykäyttöön.

Yhteiskunnallisia yrityksiä voi toimia eri toimialoilla ja näitä yrityksiä yhdistää se, että ne tekevät hyvää ja jakavat hyvää. Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Yhteiskunnallinen yritys -merkki auttaa tunnistamaan tällaiset yritykset luotettavasti. Tärkeää on myös liiketoiminnan yhteiskunnallisten vaikutusten osoittaminen ja toiminnan avoimuus.

- Tuotamme hyvää alueen asukkaille järjestämällä heille keräyspisteitä lajitellulle jätteelle ja hoitamalla jätteen käsittelyn vastaanottopisteiltä sekä omasta jäteastiasta siten, että ne päätyvät materiaali- ja energiahyötykäyttöön. Jäte hyödynnetään asianmukaisesti ja taloudellisesti. Yhdyskuntajätteestä hyötykäytetään peräti 99 %, kiitos hyvän yhteistyön asiakkaiden kanssa. Mahdollinen voitto käytetään jätehuoltopalvelujen kehittämiseen ja taksojen tarkistamiseen. Toimivan yhteiskunnallisen palvelun eli jätehuollon järjestäminen on meille kunnia asia, toteaa toimitusjohtaja Merja Rosendal.

– Yhteiskunnalliset yritykset eivät tavoittele suurinta mahdollista voittoa vaan tuottavat myös ekologista ja yhteiskunnallista hyvää toiminnallaan. Oy Botniarosk Ab toimii kestävän kehityksen periaatteen mukaisesti ja taloudellisesti käyttäen mahdolliset voitot jätteenkäsittelyn kehittämiseen. Kotitalouksien huolella lajitellusta jätteestä saadaan kierrätyskelpoinen jäte kiertoon, ja polttokelpoinen jäte energiahyötyyn tehokkaasti, turvallisesti ja puhtaasti. Tällaisesta toiminnasta hyötyvät sekä asiakkaat että ympäristö. On ilo saada Oy Botniarosk Ab mukaan Yhteiskunnallinen yritys -merkin käyttäjien joukkoon toteaa Brand Manager Niina Ollikka Suomalaisen Työn Liitosta.