Botniarosk

Ajankohtaista

  • Ajankohtaista

10.04.2018 12:54:41

MUOVIPAKKAUKSET BOTNIAROSKIN TEMPAUSPÄIVILLE

Touko- ja elokuussa järjestetään Botniaroskin hyötykäyttöasemilla tempauspäivät, ja tällä kertaa vastaanotetaan hyväntekeväisyyslahjojen ja lumpputekstiilien lisäksi myös muovipakkauksia.

Muovipakkauksia vastaanotetaan nykyisellään yhtiön toiminta-alueella vain Kauhajoella kahdella keskustan Rinki-ekopisteellä. Tällä hetkellä ei ole odotettavissa lisäystä alueen muovipakkausten vastaanottopisteiden määrään, ja siksi Botniaroskilla halutaan kokeilla olisivatko asiakkaat kiinnostuneita tuomaan muovipakkauksensa tempauspäiville. Kokeilun perusteella nähdään onko tämäntyyppiselle palvelulle kysyntää. Vastaanotetut muovipakkaukset toimitetaan Ringille uusien muovituotteiden raaka-aineeksi.
Päivän aikana vastaanotetaan kotitalouksien muovipakkaukset Ringin lajittelusääntöjä noudattaen. Mikä tahansa muovitavara ei käy, vaan sen tulee olla nimenomaan pakkaus joka on suojannut tuotetta. Tällaisia ovat esimerkiksi kaikki muoviset elintarvikepakkaukset ja pussit, shampoo- ja pesuainepullot sekä erilaiset muovikanisterit ja purkit. Keräykseen sopivat niin ikään muovipakkaukset tavaroiden ympärillä. Purkeista ja pulloista tulee irrottaa korkit ja kannet erilleen, sillä optinen lukija tunnistaa muovilaadut ja lajittelee ne. Jos korkki ja pullo yhdessä ovat eri muoviainetta, optinen lukija tunnistaa vain toisen, ja muovin kierrätys hankaloituu.
Keräykseen eivät käy likaiset muovipakkaukset, yrityspakkaukset tai muut muovituotteet. Pakkauksia ei pidä ruveta pesemään, vaan huuhtelu tai pyyhkäisy talouspaperilla riittää. Hyvä sääntö on se, että kun keräät pakkauksia tempauksille vietäväksi, ei pakkauksista tulisi syntyä hajuhaittoja vaikka säilyttäisit niitä pari viikkoa.