Botniarosk

Ajankohtaista

  • Ajankohtaista

23.04.2019 09:04:39

BOTNIAROSK KIERRÄTTÄÄ MUOVIPAKKAUKSET

Botniarosk ryhtyy vastaanottamaan maksutta kotitalouksien muovipakkauksia hyötykäyttöasemillaan. Vastaanotto alkaa toukokuun toinen päivä, ja muovipakkauksia voi tuoda hyötykäyttöasemalle aina sen aukioloaikoina.

Muovipakkauksia ovat esimerkiksi elintarvikkeiden muovipakkaukset, pesuaine-, shampoo ja muut muovipullot, sekä muovipussit ja -kääreet. Hyvä sääntö on se, että jos muovi on ollut jonkin kotiin ostetun tuotteen suojana, soveltuu se muovipakkausten keräykseen. Keräykseen eivät käy muovituotteet kuten esim. lelut, eivätkä likaiset muovipakkaukset. Jollei pakkausta saa huuhtaisemalla puhtaaksi, kannattaa se laittaa poltettavan jätteen astiaan.

Viime vuoden tempauspäivillä muovipakkausten vastaanottoa kokeiltiin kaikilla Botniaroskin kahdeksalla hyötykäyttöasemalla. Muovipakkauksia vastaanotettiin yhteensä 2 400 kg, eli yli kahdeksan isoa kontillista. Tapahtuman jälkeen ovat asiakkaat toivoneet mahdollisuutta jatkossakin toimittaa muovipakkauksia hyötykäyttöasemille.

Ringin muovipakkausten vastaanottopisteet löytyvät tällä hetkellä Kauhajoelta, Kristiinankaupungista, Närpiöstä ja Teuvalta. Nyt hyötykäyttöasemille tuleva vastaanotto tarjoaa maksuttoman muovipakkausten lajittelumahdollisuuden kaikissa alueen kunnissa. Muovipakkaukset toimitetaan Suomen Uusiomuovi Oy:n muovinkierrätykseen, ja uuden muovin raaka-aineeksi.