Botniarosk

Ajankohtaista

  • Ajankohtaista

11.06.2019 12:35:18

TALOYHTIÖITÄ TEUVALLA KANNUSTETAAN MUKAAN BIOJÄTEPILOTTIIN

Botniarosk lähtee kokeilemaan biojätteen erilliskeräämistä Teuvalaisista kerros- ja rivitaloista.

Biojätettä kerätään erikseen jo lähes kaikkialla Suomessa, ja EU-direktiivin mukaan se tulee pakolliseksi vuonna 2024. Tällä hetkellä biojäte menee Botniaroskin alueella Westenergyn jätevoimalaan polttoon. Poltettavassa jätteessä biojäte heikentää jätteen laatua, kuitenkin biojäte voitaisiin toimittaa materiaalina kiertoon.

Erilliskeräyskokeilu kulkee nimellä Biojätepilotti, ja sen tarkoituksena on selvittää mm. syntyvän biojätteen määrää, vaikutusta poltettavan jätteen tyhjennysväleihin, tyhjennysten käytännön toteuttamiseen liittyviä asioita sekä nähdä mahdolliset haasteet. Biojätepilotti alkaa syyskuussa.

Osallistuminen biojätepilottiin on toivottavaa, vaikkakin vapaaehtoista. Pilottiin mukaan lähtevät saavat käyttöönsä ilmaiseksi sekä huoneistojen sisällä tarvittavat telineet ja biojätepussit, että ulkona tarvittavan biojäteastian. Botniarosk huolehtii astioiden toimittamisesta sekä lajitteluneuvonnasta. Kokeilun ajan biojätteen käsittelyhinta on maksuton, mutta jätteen tyhjennyksestä ja kuljetuksesta laskuttaa kuljetusliike 5 €/tyhjennys.

Biojätepilotista kiinnostuneet saavat lisätietoa ottamalla yhteyttä Botniaroskiin.