Botniarosk

Ajankohtaista

  • Ajankohtaista

18.03.2020 12:32:59

JÄTEHUOLTO KORONAVIRUSAIKANA

Ekopisteet, hyötykäyttöasemat ja jätekeskus palvelevat asiakkaita jäteasioissa kuten aiemmin. Jätehuollon, sen työntekijöiden ja kuntalaisten turvallisuuden varmistamiseksi on kuitenkin ryhdytty turvatoimiin, ettei virustartuntoja tulisi.

Pyydämme asiakkaita välttämään turhaa kanssakäymistä. Hyötykäyttöasemalle ei ole syytä jäädä jutustelemaan mukavia, ja maksaminen hoidetaan pankkikortin lähimaksua käyttäen. Tartuntojen välttämiseksi olemme luopuneet kolikkojen ja setelien käsittelystä hyötykäyttöasemilla.

Toimistollamme vastataan normaalisti puheluihin ja sähköposteihin, mutta ovet ovat suljettu asiakaskäynneiltä.

Lajittelun osalta pakkausjätteet on hyvä lajitella tehokkaasti ja pakata tiiviisti, jolloin poltettavaa jätettä syntyy vähemmän. Jätepussi tulee sitoa kunnolla tuplasolmuin, eikä roskia saa heittää irrallisina roskiin. Sairastuneiden jätteet kannattaa viedä poltettavan jätteen roska-astiaan päivittäin. Huolehdi ettei roskia jätetä jäteastioiden ulkopuolelle, jolloin linnut ja muut eläimet pääsevät niitä levittämään.

Jätehuolto ja jäteastioiden tyhjennykset hoidetaan normaalisti, mutta varovaisuutta noudattaen, lähikontakteja välttäen. Näin voimme jatkaa työtämme turvallisesti.