Botniarosk

Kampanj om farligt avfall för elever  2020

Botniarosk genomför i höst en kampanj om farligt avfall riktad till eleverna i 7-9 klass inom bolagets verksamhetsområde, dvs. Storå, Jurva, Bötom, Kaskö, Kauhajoki, Kristinestad, Närpes och Östermark.

Syftet med kampanjen är att öka kunskapen om farligt avfall och hur det sorteras och hanteras på rätt sätt. Kampanjen går ut på att man ska utföra fem olika uppgifter om farligt avfall, och svaren kan presenteras på önskat sätt – i form av bilder, ett föredrag, en video, ett blogginlägg osv. Svaren returneras per e-post till adressen info@botniarosk.fi. Bland alla klasser som deltar utlottas 100 euro till klassresekassan.

Deltagande

1. Anmäl din klass/grupp till kampanjen senast den 29 september.

2. Affischer och uppgifter skickas per post till alla högstadier inom bolagets verksamhetsområde.

3. Sätt upp affischerna i skolan/kemiklassen. Uppgiften går ut på att svara på fem frågor om farligt avfall. Ni får fria händer att presentera svaren på det sätt som passar er bäst: i form av ett föredrag, bilder, en video, en blogg eller en hemsida. Fotografera, var kreativa och använd er fantasi! Ni kan arbeta i grupp, på egen hand eller parvis, men hela klassen deltar i utlottningen av huvudvinsten.

4. När uppgifterna är gjorda går läraren igenom dem med klassen innan de returneras.Returnera uppgifterna senast den 11.12 per e-post till adressen info@botniarosk.fi

Observera att svarsmaterialet kan användas i Botniarosks kommunikation. Den vinnande klassen lottas fram i 14.12. Alla elever och lärare som deltar i tävlingen belönas.

Kampanjen om farligt avfall för högstadieelever genomförs i samarbete mellan sex avfallsbolag – Botniarosk, Lakeuden Etappi, Ekorosk, Millespakka, Stormossen och Vestia – och omfattar totalt 57 kommuner.

Uppgifter

Mer information om farligt avfall:

Hemsida

Litet men farligt