Ekomaksu

Ekomaksu on jätelain mukainen jätehuollon perusmaksu. Ekomaksu on julkisoikeudellinen vuosimaksu ja perustuu jätelakiin (78§).

Suupohjan jätelautakunnan vahvistaman taksan mukaan ekomaksua maksavat kaikki alueen kotitaloudet sekä vapaa-ajan asunnot. Ekomaksu laskutetaan kerran vuodessa.

Ekomaksulla katetaan mm. jätteiden vastaanottopisteistä, vaarallisen jätteen vastaanotosta sekä jäteneuvonnasta ja -tiedotuksesta koituvia kustannuksia. Sillä katetaan myös jätehuoltoviranomaisen toiminta. Sillä ei kateta pihasta noudettavien jätteiden kuljetusta ja käsittelyä.

Ekomaksu perustuu asunnossa kirjoilla olevien henkilöiden lukumäärään, pois lukien laitoshoidossa olevat sekä Oy Botniarosk Ab:n toimialueen ulkopuolella opiskelevat. Kerros- ja rivitaloissa maksu peritään asuntokohtaisesti ja se laskutetaan asunto-osakeyhtiön kautta. Ekomaksu on julkisoikeudellinen maksu, joka voidaan ulosmitata ilman oikeuden päätöstä. Maksu määräytyy seuraavasti (1.1.2011 alkaen):

Ota käyttöön e-lasku!

Voit vastaanottaa Oy Botniarosk Ab:n laskut suoraan verkkopankkiisi e-laskuna. E-lasku on pankkien kehittämä turvallinen tapa vastaanottaa ja maksaa laskut sähköisesti.

Jos muutat ekomaksun e-laskuksi 2024 vuoden laskutuskauden aikana, tai sinulla en e-lasku jo ennestään, osallistut sup-laudan arvontaan!

Lue lisää arvonnasta tästä!

Toimi näin:

Tee e-laskusopimus omassa verkkopankissasi. Valitse verkkopankissa Oy Botniarosk Ab:n laskuttajaluettelosta.

Laskuttajan yksilöintitietoa kysyttäessä näppäile laskun viitenumero viimeiseltä laskultasi. Saamme ilmoituksen e-laskun käyttöönotosta.

Oy Botniarosk Ab lähettää jatkossa laskut verkkopankkiisi. Kun saat meiltä e-laskun, muista avata myös liitteet. Ne sisältävät ajankohtaista infoa.

Asiakkaiden, jotka saavat laskuja useammilla asiakasnumeroilla, on tehtävä sopimus jokaisesta asiakasnumerosta erikseen.

Katso tarkemmat tiedot e-laskujen vastaanotosta omasta verkkopankistasi.

suoramaksu

Jos sinulla ei ole käytössäsi verkkopankkia voit ottaa käyttöösi suoramaksun. Sopimuksen suoramaksusta teet oman pankkisi kanssa.

Laskun sijaan saat ennakkoilmoituksen suoramaksusta postitse. Ennakkoilmoituksessa lukee, että maksutapa on suoramaksu. Sinun ei siis tarvitse maksaa laskua, vaan pankki hoitaa maksun veloittamalla laskun summan tililtäsi eräpäivänä sopimuksen mukaan.

Lisätietoja suoramaksusta saat omalta pankiltasi.

 

© 2024 Oy Botniarosk Ab. All right reserved.
Web design by KeKu Design
SVFIEN