Jätekeskus

Botniaroskin jätekeskus valmistui vuonna 2001 ja sijaistee Teuvalla.

Jätteiden käsittely ja jatkokäsittelyyn ohjaamistoiminnot on keskitetty Jätekeskukseen. Jätekeskuksen siirtokuormausasemalle vastaanotetaan poltettava jäte, ja varastointikentälle vastaanotetaan hyötyjätteitä asiakkailta, hyötykäyttöasemilta sekä ekopisteiltä. Haravointijäte kompostoidaan sille varatulla alueella ja esim. betonijäte murskataan sille varatulla varastointikentällä. Kaatopaikkajäte loppusijoitetaan jätekeskuksen kaatopaikalle. Jätekeskuksessa Teuvalla vastaanotetaan isot jäte-erät.

Kotitalouksien jätteet silloin kun ne eivät kuulu omaan jäteastiaan tai ekopisteelle, toimitetaan pääasiassa hyötykäyttöasemalle. Yleensä auton peräkärryllinen jätettä viedään hyötykäyttöasemalle, ja traktorikuorma yhtä lajia tuodaan jätekeskukseen.

Jätekeskukselle lasti tuodaan silloin, kun jätettä on:

  • yli 3 m³ puuta, tai metallia, tai suurikokoista poltettavaa jätettä
  • yli 1 m³ kaatopaikkajätettä, tai betonia, tai tiiliä, tai painekyllästettyä puuta, tai kipsiä
  • yli 50 litraa kattohuopaa
  • yli 30 litraa asbestia

Lisäksi jätekeskuksessa vastaanotetaan:

  • ikkunat karmeineen
  • kannot
  • puhelinpylväät ja ratapölkyt

Kasvihuonelamput

Botniarosk on järjestänyt yhteistyössä tuottajayhteisöjen kanssa kasvihuonelamppujen maksuttoman vastaanottopalvelun Botniaroskin jätekeskuksessa Teuvalla.

Lamput laitetaan 200 litran lampputynnyreihin. Tyhjiä tynnyreitä voi noutaa jätekeskuksesta ja tuoda ne takaisin täysinä, tai vaihtoehtoisesti tuoda lamput jätekeskukseen ja täyttää tynnyreitä siellä.

Jos lamppuja tulee kerralla enemmän kuin 3 000 kappaletta, kannattaa varmistaa jätekeskuksesta etukäteen, että siellä on tarpeeksi tyhjiä tynnyreitä. Ota yhteyttä jätekeskukseen: 0443808991.

Jätekeskuksen hinnasto

Jätekeskuksen osoite:

Horontie 526, Teuva

Vaaka: 06 721 0156

Aukioloajat:

Ma-ke 8.00-17.00

To 8.00-18.00

Pe 8.00-16.00

© 2024 Oy Botniarosk Ab. All right reserved.
Web design by KeKu Design
SVFIEN